نشست تخصصی بررسی شیوه های سرمایه گذاری اکتشافی در پروانه های دولتی با سخنرانی معاون شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در نمایشگاه معدن یزد برگزار شد.
در هشتمین نمایشگاه سراسری معدن و صنایع معدنی، ماشین آلات معدنی و تجهیزات وابسته در یزد، نشست تخصصی شیوه های سرمایه گذاری اکتشافی در پروانه ها و محدوده های اکتشافی دولتی برگزار شد.
این نشست و پنل تخصصی با حضور دکتر کریمی معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران برگزار شد به مباحث مرتبط در خصوص شیوه های سرمایه گذاری اکتشافی تشریح پرداخته شد.
معاون برنامهریزی و توسعه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در این نشست گفت : اصل ۴۴ قانون اساسی از سال 1380شروع شد و تا سال 1392عمده واگذاری ها انجام شد که این واگذاری ها حدودا معادل 250همت و ۶۶ میلیارد دلار است.
محمدرضا کریمی افزود : ۵ درصد درآمد تا سال 8۶ و 8۵ درصد تا 87درصد تا سال 92بوده است و مابقی پس از سال 92بوده است که بطور کلی ۴۰٪ درآمد تهاتر بدهی بوده است.
وی با بیان اینکه خصوصی سازی ها آنگونه که انتظار میرفته انجام نشده است ، بیان کرد: در سال های 92و 93 ، دولت برای تامین بودجه بصورت ویژه بسوی معدن و واگذاری معادن رفت و در سال های 93 و 9۴ شرکت تهیه و تولید ۵ تیپ قرارداد را تهیه کرد.
معاون شرکت تهیه و تولید مواد ایران با اشاره به اینکه دولت در این قراردادها به نوعی در تولید نظارت خواهد داشت ، اضافه کرد : شرکت های دولتی ۴۰۰ محدوده را در حال حاضر در اختیار داشته و در حال کار کردن روی آنها هستند ؛ مالکیت محدوده منتقل نمیشود و فقط اجرای عملیات واگذار میشود.
کریمی درباره شیوه اجازه واگذاری پروانه اکتشافی هم گفت: در بورس کالا روشی هست بنام پریمیوم که با پیش فروش متفاوت است و ما این روش را برای اسناد اکتشافی لحاظ کردیم.
وی ادامه داد : این کار جهت رقابت مشخص و همچنین روند مزایده در نظر گرفته شده است به این صورت که برای شرکت در این مزایده ، درخواست کننده ارزیابی میشود و این روش یک کمک به صنعت اکتشاف است و آن اجازه واگذاری پروانه اکتشاف است.