پنل پرسش و بیان چالشهای حوزه معدن در حاشیه همایش استانی نکوداشت روز ملی معدن برگزار شد. در این نشست مهندس مولابیگی مدیر کل دفتر اکتشاف، مهندس حمیدی مدیرکل دفتر بهرهبرداری و مهندس محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن ایران حضور داشتند و به سوالات پاسخ دادند.
رقابت ناسالم در بازار خاکهای صنعتی
در این پنل تعدادی از فعالان حوزه معدن استان هم به چالشهای موجود در این حوزه اشاره کردند. مهندس دهقان یکی از فعالان معدن استان یزد به رقابت ناسالم در حوزه فروش خاکهای صنعتی اشاره کرد و توضیح داد که این موضوع باعث شده بسیاری از خاکهای صنعتی غیرفعال بماند. در ادامه دکتر نجفی از دیگر فعالان حوزه معدنی به چالشهای موجود در اکتشافات عمیق اشاره و گفت: معادن دولتی و خصولتی با چالشی در این حوزه مواجه نیستند و مشکلات اصلی متعلق به معادن خصوصی است که اگر همین روند پیش برود، این معادن از اکتشاف عمقی حذف میشوند. این فعال خواستار حمایت دولت و مسئولان ذیربط از معادن خصوصی در این حوزه شد. این معدنکار با تاکید بر این موضوع که طرح ساماندهی و احیای معادن، نیاز به اصلاح دارد، ادامه داد: عمده قوانین معادن بر اساس نیازهای معادن بزرگ نوشته شده و عملا باعث نابودی اقتصاد معادن کوچک شدهاست.
ارتباط بین دانشگاه و صنعت
دکتر دهقان استاد دانشگاه نیز در این پنل از چالشهایی که معدنکارها با سازمانهای منابع طبیعی و محیطزیست گفت و بر این موضوع تاکید کرد که حل این چالش نیاز به تدابیر دارد و بهتر است مانند سراسر دنیا، بحث علمی در این موارد صورت بگیرد. مهندس اسدی فعال حوزه شن و ماسه در ادامه این نشست از چالشهای موجود در حوزه شن و ماسه استان گفت و خواستار یک کرسی برای تولیدکنندگان این حوزه در شورای عالی معادن شد. تامین مالی برای نوسازی تجهیزات و ماشینآلات معدن نیز از موارد دیگری بود که در این نشست مطرح شد.
تشکیل کارگروه تعامل
ملابیگی مدیر کل دفتر اکتشاف در این پنل با اشاره به ماده ۲۴ و چالشهای معدنکارها و سازمان محیط طبیعی، محیطزیست و سازمان اتمی، از اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان یزد خواست که در صورتیکه جوابی بابت استعلام اکتشاف از سوی دستگاههای دولتی ظرف دوماه داده نشد، اداره کل صنعت و معدن میتواند پروانه اکتشاف را صادر کند. این مقام مسئول اظهار امیدواری کرد که با تشکیل کارگروه تعامل بتوان بسیاری از این چالشها را حل کرد. مدیر کل دفتر اکتشاف در ادامه بر این موضوع تاکید کرد که ادغام وزارت معادن فلزات با وزارت صنایع و تجارت باعث عدم رشد و شکوفایی معدن شد. او همچنین خواستار تشکیل یک معاونت تخصصی معدن در وزارتخانه صنایع شد. وی حل مشکلات فعلی معدن را در ادغام محیطزیست، منابع طبیعی و معدن دانست و گفت: اگر این ادغام صورت بگیرد، خیلی از چالشهای پیشرو حل میشود.
دریافت حقوق دولتی
مدیر کل دفتر بهرهبرداری در ادامه این نشست در خصوص رقابتهای ناسالم در حوزه خاکهای صنعتی گفت: رقابت فروش خاک صنعتی در بازار یک بازار رقابتی است و در این بازار کیفیت و قیمت حرف اول را میزند. مهدی حمیدی عدم شفافیت در حوزه معدن را به ضرر این صنعت دانست و گفت: عدم شفافیت باعث آسیب رساندن به حوزه معدن و در نتیجه ایجاد رقابت ناسالم میشود. این مقام مسئول با تاکید بر این موضوع که تلاش وزارتخانه احیای معادن غیر فعال دارای بهرهبرداری است، ادامه داد: به منظور احیای این معادن، در استانها تیم احیا فعال شده است. وی در ادامه بر این موضوع تاکید کرد که بر اساس مصوبه شورای عالی معادن هرکسی فاکتور رسمی فروش داشته باشد، میتواند حقوق دولتی خود را دریافت کند.
مهدی حمیدی در پایان از صدور مجوز برای واردات ۲۰۰۰ ماشینآلات معدن خبر داد و گفت: وزارتخانه از تولید۶۰۰ دستگاه ساخت داخل حمایت کرده و زمینه را برای فعالیت آنها فراهم کرده است.
ثبت کلمه عبور خود را فراموش کردهاید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.